تفاوتهای کلیدی لوله پلیاتیلن تک جداره و دو جداره
لوله های پلی اتیلن یکی از پرکاربرد ترین لوله های تولید شده هستند. این لوله ها در زمینه های مختلفی کاربرد دارند. تنوع کاربردی این محصول در کنار ویژگی های منحصر به فرد و قیمت مقرون به صرفه لوله های پلی اتیلن باعث شده است تا تنوع بالاتری از این محصول تولید و روانه بازار شود. در حال حاضر این لوله از نظر تعداد لایه به دو دسته تک جداره و دوجداره تقسیم می شود. اگر قصد خرید لوله پلی اتیلن را دارید اما نمی دانید کدام را انتخاب کنید با ما همراه باشید. ما به بررسی تفاوت لوله پلی اتیلن تک جداره با لوله پلی اتیلن دو جداره می پردازیم.
شما میتوانید تمامی شیرآلات و شیرفلکه صنعتی را از نمایندگی فاراب خریداری کنید.
بررسی تفاوت لوله پلی اتیلن تک جداره و دوجداره
در گام نخست برای بررسی تفاوت لوله پلی اتیلن تک جداره با دوجداره باید ویژگی های هر کدام از این دو لوله را بشناسیم. برای اینکار ابتدا بیایید به معرفی لوله پلی اتیلن تک جداره و دو جداره بپردازیم.
معرفی لوله پلی اتیلن تک جداره
لوله های تک جداره پلی اتیلنی به عنوان لوله های فشار قوی شناخته می شوند. این لوله ها برای انتقال سیالات تحت فشار مجاز استفاده می شوند. لوله های تک جداره پلی اتیلن از یک لایه ساخته شده اند و با توجه به مواد اولیه مورد استفاده در ساخت این لوله ها و همچنین کاربردی که دارند در انواع مختلف تقسیم بندی می شوند. لوله های پلی اتیلن تک جداره مطابق با استانداردهای تولید لوله پلی اتیلن ساخته می شوند. کیفیت بالایی دارند و با قطرها و فشار کاری مختلف در بازار عرضه می شوند.
معرفی لوله پلی اتیلن دو جداره
تا به اینجا با لوله پلی اتیلن تک جداره آشنا شدیم برای درک درست تفاوت لوله پلی اتیلن تک جداره با دوجداره به سراغ معرفی لوله دوجداره می رویم. لوله های پلی اتیلن دوجداره در واقع به این صورت هستند که یک لوله درون لوله دیگر قرار گرفته است یا اینکه یک لوله را با پوشش بیرونی محصور می کنند. به لوله داخلی لوله اصلی یا لوله حامل می گویند و به لوله خارجی لوله ثانویه یا مهار گفته می شود. انواع لوله های پلی اتیلن دوجداره برای انتقال فاضلاب و سیالات بدون فشار استفاده می شوند. مهم ترین مزیت و تفاوت لوله پلی اتیلن تک جداره با دو جداره در این است که لوله دو جداره مقاومت بالایی در برابر فشارهای خارجی دارد همچنین سایز لوله های پلی اتیلن دو جداره بیشتر است و با قطرهای بزرگتری تولید می شوند.
ویژگی های لوله تک جداره پلی اتیلن
برخی از مهم ترین ویژگی های لوله های تک جداره شامل موارد زیر می شود:
- مقاومت بسیار بالا در برابر شکستگی و ترک خوردگی
- مقاومت بالا در برابر برودت هوا تا منفی 70 درجه سانتی گراد
- مقاومت بالا در برابر حرارت تا 80 درجه سانتی گراد
- مقاومت بالا در برابر فشار بالا تا حدود 16 اتمسفر
- مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی و خوردگی
- مقاومت در برابر انواع مواد شیمیایی
- مناسب برای استفاده در زمین های ناهموار
ویژگی های لوله دوجداره پلی اتیلن
لوله های دو جداره پلی اتیلن معمولا در دو نوع لوله های کاروگیت و اسپیرال ساخته می شوند. مهم ترین ویژگی های لوله های دو جداره شامل موارد زیر می شود:
- مقاومت بالا در برابر فشارهای خارجی مانند ارتعاشات حاصل از زمین لرزه
- مقاومت بالا در برابر گازهای شیمیایی و مواد حلال
- تولید شده با به روزترین تکنولوژی
- کیفیت بسیار بالا
- عدم گرفتگی لوله بر اثر رسوبات
- سهولت در تعمیر و نگهداری
- ضریب زبری پایین
- هزینه های اجرای پایین
- با توجه به راهنمای نصب لوله های پلی اتلین نصب و اجرای این لوله بسیار راحت و بدون نیاز به ماشین آلات سنگین است.
کاربرد لوله های پلی اتیلن تک جداره
یکی از زمینه های مهم تفاوت لوله پلی اتیلن تک جداره با دو جداره کاربرد های این دو لوله است. از لوله های پلی اتلین تک جداره در پروژه های نفتی، آبرسانی، گازرسانی، فاضلابی و کشاورزی استفاده می شود. به طور کلی این لوله کاربرد وسیعی در سیستم های فاضلاب، کنترل سیلاب و سیستم های زهکشی دارد. برخی از مهم ترین کاربردهای لوله پلی اتیلن تک جداره شامل موارد زیر می شود:
- استفاده در انتقال مواد شیمیایی، سیالات خنک کننده و گرم کننده، مواد غذایی، دوغاب ها، هوای فشرده و سیستم های خلاء.
- استفاده در سیستم های زهکشی بزرگراه ها، ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری.
- استفاده جهت تخلیه آب باران و آب های سطحی اضافه خیابان های سنگ فرش شده، پارکینگ ها، سقف ها و پیاده رو ها.
- استفاده در سیستم فاضلاب بهداشتی جهت انتقال فاضلاب از خانه و ساختمان های تجاری.
- استفاده به عنوان نگهدارنده شناور به دلیل داشتن وزن پایین و مقاومت بالا در برابر خوردگی و مواد شیمیایی
- استفاده در سیستم های جمع آوری شیرابه برای از بین بردن مایعات از محل دفع زباله ها
کاربرد لوله های پلی اتیلن دو جداره
از جمله تفاوت لوله پلی اتیلن تک جداره با لوله پلی اتیلن دو جداره مقاومت بالای لوله های پلی اتیلن دو جداره در برابر فشارهای خارجی است. بنابراین مهم ترین کاربردهای این لوله شامل پروژه هایی می شود که فشار خارجی بالایی به لوله ها وارد می شود. این لوله معمولا در سیستم های فاضلاب صنعتی و خانگی ، تصفیه خانه فاضلاب، لوله های زهکشی باران و سیستم های انتقال آب استفاده می شود. خصوصیات مکانیکی انواع لوله های دو جداره در بیشتر مواقع یکسان است مگر در برخی پارامترها که تفاوت هایی با یکدیگر دارند. برخی از کاربردهای دیگر لوله پلی اتیلن دو جداره شامل موارد زیر می شود:
- جمع آوری و انتقال آب سطحی و فاضلاب زیرزمینی بدون فشار داخلی در مناطق مستعد زلزله
- استفاده در کانال های زیر زمینی محافظ برای کابل های نوری، تلفنی، برقی و تلویزیونی
گرید لوله های پلی اتیلن تک جداره و دوجداره
تفاوت لوله پلی اتیلن تک جداره با لوله پلی اتیلن دو جداره شامل گرید های تولیدی این دو لوله نیز می شود. لوله های پلی اتیلن با گرید های 80، 63 و 100 ساخته و به فروش می رسند. در خرید انواع لوله پلی اتیلن بررسی گرید لوله از اهمیت بالایی برخوردار است. در طی دهه های اخیر با استفاده از فناوری های نوین تولید کنندگان توانسته اند چگالی مواد اولیه برای تولید لوله های تک جداره را افزایش دهند. با افزایش چگالی ضخامت لوله نیز بیشتر می شود. بنابراین با توجه به نوع پروژه و نیاز خود باید بتوانید لوله مورد نظر را با گرید مناسب انتخاب و خریداری کنید.
مزایا و معایب لوله پلی اتیلن تک جداره
لوله های پلی اتیلن تک جداره یکی از پر مصرف ترین لوله هایی است که در طیف گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. قبلا در مورد ویژگی ها و مزایای فوق العاده این لوله صحبت کردیم. از جمله نقاط ضعف لوله پلی اتیلن تک جداره این است که تحمل فشار در لوله های پلی اتیلن تک جداره بر اساس میزان ضخامت لوله تعیین می شود. اگر خراشیدگی در حد چند میلیمتر به وجود آید در آن نقطه تحمل فشار از میزان استاندارد و تعریف شده کمتر خواهد شد. بنابراین حتما باید مراقب لوله ها باشید و به صورت دوره ای آن ها چک کنید.
مزایا و معایب لوله پلی اتیلن دو جداره
برخی از مهم ترین مزایای لوله پلی اتلین دو جداره شامل موارد زیر می شود:
- مقاومت بالا در برابر دمای بالا و پایین
- مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی
- طول عمر و ماندگاری بیش از 50 سال
- عدم رسوب بر دیواره لوله
- مقاومت بالا در برابر رانش زمین
- انعطاف پذیری بالا
- مقاومت بالا در برابر انواع حلال ها، اسیدها، نمک ها و مواد آلی
- مقاومت بالا در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید
- قابلیت استفاده از انواع اتصالات
- وزن پایین و سهولت در نصب
از جمله معایب لوله پلی اتیلن دو جداره می توان به قیمت بالای آن اشاره کرد همچنین امکان ردیابی لوله های مدفون در ترانشه با فلزیاب وجود ندارد.
دوجداره در برابر تک جداره
تا به اینجا به بررسی تک به تک تفاوت لوله پلی اتیلن تک جداره با لوله پلی اتیلن دو جداره پرداختیم در این قسمت قصد داریم در یک نگاه کلی به بررسی تفاوت لوله پلی اتیلن تک جداره با دو جداره بپردازیم.
- استحکام: لوله های دو جداره به دلیل داشتن لایه بیشتر مواد از حمایت بیشتری برخوردار هستند در نتیجه محکم تر و بادوام تر از لوله های تک جداره می باشند.
- ضخامت: لوله های دو جداره معمولا به خاطر داشتن لایه اضافی ضخامت بیشتری دارند. این لوله ها نسبت به آسیب دیدگی مقاوم تر هستند و دوام بیشتری دارند.
- هزینه: لوله های تک جداره معمولا مقرون به صرفه تر از لوله های دو جداره هستند. این لوله ها به دلیل دلیل هزینه کمتر مواد و فرایند تولید ساده تر ارزان قیمت تر از لوله های دو جداره هستند.
- کاربرد: از لوله های تک جداره عموما در آبیاری ، تامین آب و کاربردهای فاضلاب استفاده می شود. این در حالی است که از لوله های دو جداره برای پروژه های تخصصی تر مانند ذخیره و ترابری سوخت استفاده می شود.
- تاثیر زیست محیطی: لوله های دو جداره به دلیل داشتن لایه بیشتر و مقاومت بالاتر، نشتی کمتری دارند. از این نظر لوله های دو جداره با محیط زیست سازگارتر هستند.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی تفاوت لوله پلی اتیلن تک جداره با لوله پلی اتیلن دو جداره از جنبه های مختلف پرداختیم. مهم ترین تفاوت لوله پلی اتیلن تک جداره با دو جداره در نوع کاربرد و میزان مقاومت لوله ها می باشد. شما می توانید بهترین لوله های پلی اتیلن را از نظر کیفیت ساخت و قیمت مناسب از فروشگاه اینترنتی لوله آنلاین خریداری کنید. لوله آنلاین تنوع بالایی از لوله های پلی اتیلن در ابعاد و سایز مختلف را به فروش می رساند.